Beschouw dit gedeelte als de achterflap van een boek. De ideale plek voor een paar regels over de auteur. Vaak wervend van aard, soms een tikje hoogdravend.

Die paar regels produceer ik zelf, aangezien ik ook maker van deze site ben. Een flinke hap lucht dus maar en dan omschrijf ik mezelf als...

Een veelzijdig journalist met een sterke drang naar verhalen die verder gaan dan het nieuws. Ik zie het als een voorrecht - werkelijk: een voorrecht - om met iedereen te praten, zoveel mogelijk kennis op te doen en de hele wereld over te reizen. En dat alles in een poging om u (de lezer) aan het denken te zetten, te verbazen en nieuwe perspectieven te bieden.

Sinds de zomer van 2011 doe ik dat vooral vanuit het Midden-Oosten. Ik schreef als correspondent voor het Nederlandse dagblad Trouw over Israël en de Palestijnse Gebieden, voor RTL Nieuws reisde ik een jaar lang van Egypte tot Irak en eind 2015 publiceer ik mijn debuutboek Tegendraadse Dromen.

Op dit moment richt ik me op mijn andere journalistieke passie: het maken van documentaires.
Het eerstvolgende grootschalige project speelt zich af in de Gazastrook. Samen met mijn vaste docu-partner Frederick Mansell volg ik een jaar lang de onthutsende levensloop van een groep Gazaanse jongeren die zich verenigen in een voetbalteam. In het najaar van 2016 gaat dit project, met de naam Team Gaza, online en op NPO2 zal de documentaire te zien zijn.

Heeft u een vraag of behoefte om te reageren op mijn werk? Aarzel niet: ik ben via onderstaande kanalen te bereiken.
lausamsom@gmail.commailto:lausamsom@gmail.com?subject=reactie%20websiteshapeimage_3_link_0
Contact
Voor een uitgebreidere cv klik hierhttp://www.linkedin.com/pub/laurens-samsom/26/837/b99shapeimage_5_link_0

Laurens Samsom    -    journalist


©

@
#
LaurensSamsomhttps://twitter.com/LaurensSamsomshapeimage_9_link_0