Laurens Samsom    -    journalist


©

In de zomer van 2011 dompelt Laurens Samsom zich als beginnend correspondent onder in een regio waarover hij veel heeft gelezen, maar nog weinig van begrijpt. Hij woont in Israël en de Palestijnse Gebieden en belandt van de ene op de andere dag in een bloedige oorlog.

Gaandeweg ontdekt Samsom hoezeer wederzijdse angst beide samenlevingen van binnenuit uitholt. Fundamentele vrijheden staan op het spel, maar wie zich daarover uitspreekt, wordt gezien als landverrader.

In Tegendraadse Dromen gaat Samsom op zoek naar tegendenkers: individuen aan beide kanten van de muur die hun kritische blik nu eens niet richten op de vijand, maar op de eigen maatschappij. Aan de hand van hun persoonlijke verhalen ontvouwt zich een indringend verslag vol humor en treffende details.

Deze unieke zoektocht dwars door Israël, Gaza en de Westelijke Jordaanoever overstijgt de problematiek van het conflictgebied. Samsoms vele bezoeken aan de Gazastrook, een van dichtstbevolkte en onrustigste gebieden ter wereld, maken hem, ondanks zijn jeugdige leeftijd, tot een van de zeer weinige echt ervaren journalisten in deze regio.
Tegendraadse Dromen
Dwars door Israël en de Palestijnse Gebiedenhttp://livepage.apple.com/shapeimage_3_link_0
Bestel Tegendraadse Dromen hier.http://www.bol.com/nl/p/tegendraadse-dromen/9200000046204941/shapeimage_4_link_0